Piet du Congo – Un monde (fantastik) en construction

Het werk van de Belgische tatoeëerder Piet du Congo beweegt tussen drie disciplines: tatoeage, muziek en tekenkunst kruisen elkaar. Ze voeden ook elkaar, zowel vormelijk als ideologisch.
Piet du Congo recupereert codes, symbolen en beelden uit o.a. film, propagandabeelden, de middeleeuwen, spel. Met behulp van de cut-uptechniek creëert hij nieuwe, overladen beelden die een gevoel van vervreemding en ambiguïteit oproepen.
De D.I.Y.-attitude van de punk en de vroege indie-mentaliteit – beide in grote mate aanwezig in de kunstenaar – voorkomen elke vorm van virtuositeit. Piet de Congo bouwt verder op fouten en vindt voldoening in chaotisch en ‘slecht gemaakt’ werk.

Met zijn tentoonstelling Un monde (fantastik) en construction (een fantastische wereld in opbouw) in The Bries Space schept Piet du Congo een speels en in elkaar geknutseld universum, geïnspireerd door kinderspelen, film, pretparken. Congoland is een wereld in altijddurende aanbouw want niet te realisseren. Doen is er belangrijker dan voltooien.

Piet du Congo woont in Jemelle (Rochefort). Hij is regelmatig te gast in tatouage-studio’s in binnen- en buitenland (o. a. in Parijs). Met zijn expo en tatoage-sessies in The Bries Space, doet hij nu voor het eerst Antwerpen (en bij uitbreiding) Vlaanderen aan.

Category:

Datum:

5 juli - 9 augustus 2014

Prev
Next