Vladimir Ivaneanu – Theater Mon Amour, deel 1: de collectie

Wat gebeurt er als je opgroeit in een huis met een vader die theater ademt en met een bibliotheek waarin dat ene boek over Japanse prenten een eindeloze magische kracht op je uitoefent?
30 jaar later bewonder je het werk dat je vader maakte, maar nam je je eigen artistieke weg, collectioneer je Japanse prenten en loopt theater als een rode draad door je beeldend werk.

In samenwerking met the Bries Space maakt Vladimir Ivaneanu een expo-trilogie,“Theater, mon amour”, waarin het aspect “liefde voor theater” centraal staat. Dit thema wordt nader belicht in de collectie Japanse prenten die Vladimir over de jaren verzamelde, in zijn eigen beeldend werk en in het werk van zijn vader, Andreï Ivaneanu.

In november toont the Bries Space het eerste luik van deze trilogie: “De collectie”.Tijdens deze expo wordt een selectie van een 50-tal werken getoond uit de collectie Japanse prenten van Vladimir Ivaneanu met als centraal thema: theater en acteurs. De selectie belicht vooral portretten van Kabuki-acteurs door Toyohara Kunichika en theaterevocaties uit het No-theater door Tsukioka Kogyo. Tijdens deze tentoonstelling kan je Japanse prenten, gemaakt tussen 1860 en 1927, bewonderen, maar ontdek je ook hoe ze worden gemaakt. Elk weekend van de expo kan je in de galerie Vladimir aan het werk zien aan een prent die later in het tweede luik zal worden getoond.

Maar er is meer! Wil je wat meer theoretisch inzicht krijgen in de boeiende geschiedenis van de Japanse prentkunst of graag zelf eens ervaren hoe je een Japanse prent maakt? Schrijf je dan in voor een gidsbeurt en demo of voor de workshop (inschrijven kan vanaf eind februari 2021) en ga naar huis met een unieke ervaring en wie weet een zelfgemaakte prent.

 

Tags:

Prev
Next