Jelle Kindt – 1,8 kubieke meter dwaalster

De kubus komt veel voor in het werk van Jelle Kindt. Kindt ziet de wereld dan ook als een kubus, een voorstelling van de driedimensionale ruimte, een afbakening van tijd en ruimte. Binnen deze ruimte is hij vrij, kent hij geen creatieve grenzen.

De expo toont monotypes, blauwdrukken, zeefdrukken en originele strippagina’s.

Monotypes (titel: Out of the Ground into the Sky (citaat uit ‘Very Ape’  van Nirvana))
Als professioneel drukker probeer je mooi egale vlakken te drukken, droging te vermijden en correct te registreren. Maar Kindt gebruikte een lege zeef en begon fouten (‘misprints’) te drukken. Hoewel er veel toeval aan te pas komt maak je toch keuzes. De werken worden uitingen en harmonieën die abstracte gevoelens, emoties symboliseren.

Blauwdrukken en zeefdrukken ( titel: The Gathering)
Werken uit de reeks ‘een bijeenkomst’
Het is een bijeenkomst die steeds groter wordt.  Het is een metafoor voor het gevaar, de gedrevenheid, de eenduidige richting en kracht waarmee de beschaving en het leven ongenuanceerd en zonder mededogen hun weg banen door deze wereld. 

Beeldverhaal
Originele pagina’s uit ‘Replace the Face’ en ‘Meat the Real Me’, absurde, woordloze kortverhalen waarin het hoofdpersonage zijn eigen identiteit onderzoekt in een metafysische wereld.
Originele pagina’s uit ‘Rihzorama’, een abstract figuratief beeldverhaal.

 

Jelle Kindt studeerde in 2012 af als illustrator/striptekenaar aan Sint-Lucas Brussel. Sindsdien werkt hij als zeefdrukker in opdracht voor o.a. Stormkop, District Borgerhout, Serge Baeken, Sacha Eckes, e.a. Daarnaast werkt hij aan een veelzijdig oeuvre waarbij de sequentie, de beweging nooit veraf is. Hij tekende kortstrips die verschenen in verschillende Europese underground magazines (o.a.) Kuti Kuti (Finland). In 2020 gaf Extrapool/Knust (NL) ’Rizhorama’ uit..

Category:

Prev
Next