Samuel Vanderveken – Space rolled up like a deer skin

Van 9 oktober tot en met 1 november 2020

Vernissage op vrij 09 oktober van 19 tot 23u en za 10 oktober van 14 tot 18u.
Open: vrij, za, zo van 14 tot 18u + op afspraak.

De beeldtaal van Samuel Vanderveken bestaat uit virtuele associaties: suggestief voor de landschappelijke droomsequenties en onthullend voor de innerlijke leefwereld van de kunstenaar. Elke tekening / schilderij is een prachtige compositie, een ode aan kleur en vorm, en lijkt als het ware een bladzijde uit een betoverend beeldverhaal.

Over de jaren heen bracht Samuel Vanderveken via collage en sampling de meest uiteenlopende beeldculturen met elkaar in verbinding. Een explosie van diversiteit evolueerde tot een universele identiteit en tot een metaforisch, wereldomvattend narratief met filosofische, wetenschappelijke en spirituele uitlopers.

Zijn onderzoek resulteert in de conclusie dat de werkelijkheid, los van alle betekenis, zich vertaalt in een opeenstapeling van vorm en kleur.
Die abstractie presenteert zich bij Samuel ergens tussen slaap- en waaktoestand of tijdens een korte meditatie, wanneer de geest zich, losgemaakt van het verstand en de logica, ontspant.

Hij schildert de zuivere ervaring zoals die zich in zijn hoofd aandient.
De pure heldere standpunten van Samuel roepen een zintuiglijke mysterieuze sfeer op die doen dromen van een andere realiteit.

© Serena Baplu

Tot en met 18 oktober kan je ook in Shoobil Gallery (Museumstraat 4, Antwerpen) tekeningen en schilderijen van Samuel Vanderveken bewonderen!  Open vrij-zo van 14 tot 18u.

www.samuelvanderveken.com

 

Prev
Next